duminică, 28 iunie 2015

Tutorial: Alegerea numelui unui domeniu (SEO)/ Nume site.

Cand alegi un nume de domeniu trebuie sa iei in calcul cativa factori esentiali:

 

• Cuvântul sau cuvintele cheie: orice nume de domeniu care conţine un cuvânt cheie popular este de obicei un nume de domeniu bun, pentru că aceste domenii sunt plasate pe poziţii avantajoase în motoarele de căutare cu un efort minim din partea webmasterului. Înregistrând domeniul “bicycleblog.com”, numai după o săptămână aceasta poate fi foarte bine plasat în motoarele de căutare, dacă cineva caută “bicycle blog”. Înregistrarea unui domeniu care conţine un cuvânt cheie popular constituie un avantaj chiar dacă nu intenţionaţi să aveţi şi un blog pentru acel domeniu, acesta se poate vinde ulterior pentru un preţ mai bun decât cel de cumpărare.

• Sintaxa caracterelor: lungimea numelui de domeniu este de asemenea importantă. Numele de domenii cu o lungime mai mică de 6 caractere sunt considerate mai valoroase, mai ales daca au o extensie populară (.com, .net, .org, etc). Numele de domenii care conţin simbolul “-” sau cifre iîn loc de litere, sunt considerate a fi mai puţin valoroase deoarece astfel de caractere nu sunt folosite de obicei de utilizatori. De asemenea nu este recomandată adăugarea de cuvinte adiţionale la cuvântul cheie (exemplu: “mybicycleblog.com” în loc de “bicycleblog.com”).

• Profitabilitatea cuvântului cheie ales: un alt factor determinant este şi acela de a lua în considerare cât de bine este cotat cuvântul cheie ales în numele domeniului. Acesta va determina dacă traficul generat de motoarele de căutare este un trafic targetat către activitatea dumneavoastră şi eventual produce rate de conversie mari. De exemplu, cineva care caută pe Google “where to buy bicycle shorts” doreşte mai degrabă să cumpere o pereche de pantaloni de ciclism decât altcineva care caută “the history of the bicycle shorts”. De reţinut faptul că, la achiziţionarea unui nume de domeniu care conţine un cuvânt cheie exact, este important să alegeţi cel mai bine cotat cuvânt cheie.

Am citit cate ceva despre SEO si nicaieri nu era recomandata varianta cu cratima "-" in alegerea numelui unui domeniu. Nu recomand un nume de domeniu format din mai mult de doua cuvinte.

Exemplu:
www.filme-bune-romania.com (clar nu)

www.filmebuneromania.com (nu)

www.filme-romania.com (nu)

www.filmeromania.com ; www.filmebune.com (da) 
 
Eu as opta pentru ceva unic, care sa devina apoi un brand.

www.vidx.com (excelent)
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu